Barbunya hasat zamanını belirlemek için yaprakların sararması, baklaların rengi ve sertliği gibi kriterlere dikkat edilmesi gerektiği belirtilmiş. Bu noktada, sizce bu kriterleri gözlemlemek ne kadar kolay? Özellikle sıcak yaz aylarında bu gözlemleri yapmak zor olabilir mi? Ayrıca, hasat sürecinde sabah veya akşam saatlerinin tercih edilmesi, bitkilerin stresini azaltmak için önemliymiş; sizce bu, verim üzerinde ne kadar etkili olabilir?
Barbunya hasat zamanını belirlemek için yaprakların sararması, baklaların rengi ve sertliği gibi kriterlere dikkat edilmesi gerektiği belirtilmiş. Bu noktada, sizce bu kriterleri gözlemlemek ne kadar kolay? Özellikle sıcak yaz aylarında bu gözlemleri yapmak zor olabilir mi? Ayrıca, hasat sürecinde sabah veya akşam saatlerinin tercih edilmesi, bitkilerin stresini azaltmak için önemliymiş; sizce bu, verim üzerinde ne kadar etkili olabilir?
Cevap yaz